fertilitate femei
Mituri despre fertilitate

Autor: Alina Rus

Data: 11.10.2018

Pe parcursul timpului au existat mai multe mituri despre legatura existenta intre aspectul fizic al unei persoane de sex feminin si capacitatea acesteia de a aduce pe lume copii: soldurile mai largi inseamna ca femeia respectiva este fertila, sanii mai mici decat cei normali inseamna ca sansele de a avea copii sunt mai mici si multe astfel de mituri. Mai multe cercetari medicale recente au evidentiat ce anume este mit si ce anume este realitate in legatura care exista intre aspectul fizic al unei femei si capacitatea acesteia de a avea copii.

1. Femeile care au soldurile mai inguste sunt mai infertile.

Acest mit este fals. Cercetarile medicale au subliniat ca nu exista nici o legatura intre marimea soldurilor unei femei si fertilitatea acesteia. Deci, nu trebuie sa te ingrijorezi din acest motiv. Nu trebuie sa iti faci nici o problema daca dimensiunea soldului tau este mai redusa decat dimensiunea medie.

2. Femeile cu sani mai mici au capacitate de fertilitate mai redusa.

Acest mit este fals. S-a demonstrat ca nu exista nici o legatura intre marimea sanilor si fertilitate, aceasta fiind opinia generala a tuturor specialistilor, marimea sanilor nu influenteaza fertilitatea si sansele de a ramane insarcitate sunt aceleasi atat pentru femeile cu sanii mari cat si pentru femeile cu sani mai mici. Ce recomanda insa toti medicii ginecologi este ca o femeie care observa ca apar noduli la sani sau scurgeri de orice natura sa mearga de urgenta la o consultatie medicala.

3. Femeile subponderale au sanse mai reduse de a ramane insarcinate.

Acest mit este partial adevarat. Exista posibilitatea ca o femeie care are o greutate mai redusa decat este cazul pentru inaltimea, constitutia si varsta pe care o are sa aiba o dereglare a ciclurilor si anumite probleme de ovulatie. Aceste situatii este posibil sa ingreuneze uneori procesul de concepere, dar acest fapt nu inseamna ca persoana respectiva este infertila. Daca iti doresti sa ai un copil este bine sa incerci sa ajungi la o greutate normala.

4. O persoana supraponderala are sanse mai reduse de a ramane insarcinata.

Acest mit este partial adevarat. Anumite studii medicale au descoperit o legatura intre gradul de obezitate al femeilor si infertilitate, se pare ca surplusul de grasime din corp poate duce la o incetinire in ritmul de functionare al organelor, inclusiv in cazul organelor de reproducere. Este indicat sa faci o cura de slabire sub supraveghere medicala ca sa ajungi la greutatea normala inainte sa iti propui sa ramai insarcinata.

5.Femeile care au parul lung sunt mai fertile.

Acest mit este fals. Chiar daca un par care este sanatos, matasos si lung poate reprezenta un semn de organism sanatos, asta nu inseamna neaparat ca persoana respectiva este o persoana fertila, la fel cum un par care este casant si mai aspru indica anumite dezechilibre din organism, fara insa ca acest lucru sa influenteze in mod neaparat fertilitatea. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii.

 

 

© Copyright Life Care